dimecres, 21 de juliol del 2010

SANT ANDREU... explicant la nostra experiència

L´Alvin ens explica....

El que em va agradar de les sortides va ser:

Parc de Bombers:

• Tirar aigua amb la mànega.

• Mostra tots els vestidors de cada bomber.

• Veure el tub per on baixen.

• També el cotxe de la guàrdia urbana.

• Els cotxes dels bombers amb tots els estris que fan servir.

• La bomba d'aigua.

La Boqueria:

• La varietat de fruites que hi havia.

• Les estructures que tenia.

• La caminada que vam fer.

• Les places que vam recórrer.

• Les biblioteques.

Diables De Sant Andreu:

La forma com van vestits.

Les carretes que utilitzen en els seus esdeveniments.

Els seus cascs.

Els seus vestits.

La caixa dels petards.

La sala d’assaig que tenen.

La sala de creació dels seus vestuaris.

Els vídeos que ens van mostrar


Elaine i Gabriela diuen...

BENVINGUTS A CATALUNYA

Des de fa dues setmanes comencem a integrar-nos en un CASAL de CAM FABRA on vam conèixer molts nois que habian arribat d'altres paises i que anaven a compartir experiències grates i aprendre coses sobre BARCELONA (costums, llengua i llocs). Tambe vam conèixer a dos monitors molt macos que ens expliquen moltes coses i que ens estan ensenyant molt sobre aquest lloc que àdhuc se'ns fa estrany.

Dintre del programa coneixeriem la CASERNA de BOMBERS, aquesta va ser una experiència molt agradable perquè vam aprendre moltes coses que nos sabiem també vam conèixer als de la GUÀRDIA URBANA qui tambien ens van ensenyar molt..
Vam aprendre que deberiamos fer en ocasions tragicas com un incendi o un accident automovilistico.

Aquest 12 de Juliol ens vam anar a visitar les RAMBLES de CATALUNYA i la BOQUERIA, on vam poder observar moltes coses que ens van cridar l'atencion, tambien vam recórrer algunes places, botigues i altres coses.

Tots això és molt agadable perquè ens permeten conèixer i aprendre coses noves del lloc on ara estem vivint que àdhuc ens falta veure però que poc a poc ho anirem coneixent..

Aquí l´opinió d´en Leo:

Hola me llamo Leonardo tengo 18 años llevo poco tiempo en España y en especial en Barcelona y estoy aprendiendo muchas cosas de Cataluña como: sus costumbres tradiciones y su gente y lugares como: el cuerpo de bomberos centros turísticos y también el mercado de “Boqueria”.

SANT ANDREU visita al CASC ANTIC


“Ahir vam sortir amb els meus companys i monitors per visitar la plaça Catalunya . Hi vam veure una biblioteca molt gran i les Rambles i un mercat que es diu La Boqueria. A mi m’agrada aquest mercat perque hi ha diferents verdures i fruites i moltes altres coses. També vam veure una plaça que es diu la plaça del Pi que esta davant de una església que té el nom com la plaça .Per acabar, vull donar les gràcies per tot als nostres monitors, que ens van ensenyar moltes coses que nosaltres no sabíem” . Raja








HORTA-GUINARDÓ

Hola!!!! Som el grup de nois i noies de la biblioteca Mercè Rodoreda i estem coneixent Barcelona. Hem anat a molts llocs i ara us els ensenyarem:


Un dia al Zoo


Al zoo de Barcelona hi ha animals molt diferents: cocodrils i serps, tortugues gegants, hipopòtams, girafes, dofins, rinoceronts, jaguars...nosaltres els vam veure casi tots!! El zoo és un lloc molt gran i bonic, i molta gent s'encarrega de cuidar els animals per que alguns estan en perill d'extinció. Feia tanta calor que els felins estaven adormits, en canvi els dofins s'ho passaven molt bé a la piscina. També vam estar jugant amb les cabretes que ens mossegaven les motxiles tota l'estona. Ens va sorprendre que alguns animals estiguessin lliures pel zoo com per exemple el paó reial ( pavo real).
La visita va ser molt divertida i interessant!! Molts de nosaltres mai havíem visitat un zoològic!!